Trump’ın Beyaz Saray’a Dönüşü İçin Geçiş Süreci Adımları

admin
admin
Trump’ın Beyaz Saray’a Dönüşü İçin Geçiş Süreci Adımları
Trump’ın Beyaz Saray’a Dönüşü İçin Geçiş Süreci Adımları

Donald Trump, 5 Kasım seçimlerinin ardından Beyaz Saray'a geri dönme planları üzerinde çalışmaya başladı. Trump'ın ekibi, ikinci döneminde daha farklı ve yenilikçi bir yönetim anlayışı benimsemeyi hedefliyor. 20 Ocak'ta göreve resmen başlamadan önce geçecek olan 75 günlük geçiş süreci içinde, yaklaşık 4 bin hükümet pozisyonunu kendi ekibinden isimlerle doldurmaya çalışacak. Senato'nun Cumhuriyetçilerin kontrolünde olması, bu geçişin daha kolay olabileceği anlamına gelebilir.


Geçiş Sürecinin Detayları


Trump, ikinci dönemi için geçiş sürecinde atılması gereken adımlarda deneyimli. İlk dönemine göre bazı farklılıklar taşıyan net planlara sahip olduğu bildiriliyor. Kilit pozisyonlar için bazı isimler üzerinde konuşmalar başladı bile. Günlük alınacak istihbarat brifingleri ve stratejik planlar bu süreçte büyük önem taşıyacak.


Trump'a Destek Veren İsimler


Trump’ın Beyaz Saray’a dönüş sürecinde ona destek veren ekibinde Kennedy Jr., Tulsi Gabbard gibi tanınmış isimler öne çıkıyor. Donald Trump Jr., Eric Trump ve JD Vance de bu süreçte büyük roller üstleniyor. Sürecin başkanlıkları Howard Lutnick ve Linda McMahon tarafından yönetiliyor. Bu stratejik operasyon, Chris Christie'nin 2016 geçiş sürecinden oldukça farklı bir yaklaşımla yürütülüyor.


Lojistik ve Hizmet Altyapısı



Ofis Alanı ve Teknik Destek: Trump’ın ekibi, seçim öncesi Genel Hizmetler İdaresi (GSA) ile bir geçiş anlaşması imzalamamış olması sebebiyle, lojistik konularda zorluklar yaşaması bekleniyor.



Belgeler ve Kurumlarla İlişkiler: Beyaz Saray’da geçiş süreçleriyle ilgili sürelerin kaçırılması, bazı belgelerin ve kurumlarla olan erişimlerin zorlu hale gelmesi riskini doğurabilir.



Yeni Geçiş Düzenlemeleri


2022 tarihli Başkanlık Geçişini İyileştirme Yasası, seçim sonuçları tam olarak kesinleşmeden bile geçiş sürecinin başlamasını zorunlu kılıyor. Bu düzenleme, geçmişte yaşanan seçim gecikmelerinin önünü kesmeyi hedefliyor. 2000 yılındaki benzer gecikmelerden doğan zorlukların ardından, yeni başkanın daha hızlı bir başlangıç yapabilmesi için önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.


Diğer Haberler